Patent Sorgulama

Patent Sorgulama

Herbirimiz evde yemekten her yıl 68.415 mikroplastik partikülü yutuyor olabiliriz.



Gençken havada parıldayan tozlara hayran kaldım, parmaklarımın arasındaki küçük peri motiflerini yakalamaya çalıştım. 


Şimdi ... kayıt notunu göster. Test edilen ev tozunun yüzde 90'ının toksik kimyasallar bulduğu çalışmayı okuduktan sonra, tozun gözle görülür şekilde arınması karanlık bir dönüşe yol açtı.

Ve şimdi sadece bizim ev tozu sadece zehirli değil, aynı zamanda Çevre Kirliliği dergisinde yayınlanan başka bir araştırmaya göre, patent sorgulama bizim gıda üzerine sürüklenen mikroplastiklerle yüklü olduğu ortaya çıkıyor. Deniz ürünlerimizden ve deniz tuzu ve hatta şişelenmiş sudan plastik parça parçalarını yutmamız yeterli değil mi?

Bu çalışma, İskoçya'daki Heriot-Watt Üniversitesinden araştırmacılar tarafından, yediğiniz her öğünün ortalama olarak 100'den fazla mikroplastik parçacık içerebileceğini keşfetti.


İlginç bir şekilde, ekip midye içindeki plastik seviyelere bakmaya başladı ve bu seviyeleri evdeki bir öğünde ne kadar bulunabilir diye karşılaştırmak istediler. Bunu, yemek zamanlarında yemek tabaklarının yanına yerleştirilmiş yapışkan toz tuzaklarıyla donatılmış petri kapları kullanarak yaptılar. 20 dakikalık bir öğünün sonunda, tuzakları kontrol ettiler - ortalama olarak, toz tuzaklarında 114 kadar plastik lif buldular. Midye nasıl yendi? Her midede ikiden az plastik lif vardı.

Evlerimizde havada daha fazla plastik buldukları, mikroplastiklerle dolu olduğu bilinen habitatlardan gelen deniz ürünlerinden çok daha rahatsız edici.

Heriot-Watt Üniversitesi'nde çevre toksikolojisi profesörü ve çalışmanın kıdemli yazarı Ted Henry, “Bu sonuçlar deniz ürünlerindeki plastik liflerin evdeki tozdan daha yüksek olmasını bekleyebilen bazı insanlar için şaşırtıcı olabilir” diyor.

Tüm araştırmacılar, ortalama bir insanın her yıl 13.731 ila 68.415 mikroplastik parçacık arasında herhangi bir yerde tüketebileceğini, sadece evde yediklerini tahmin ediyor.

Newsweek, partiküllerin büyük olasılıkla ev tozuyla temas etmeden önce yavaş yavaş kırılan sentetik kumaşlar ve yumuşak mobilyalar oluşturuyor. Oradan, toz yiyeceğimize giden yolu bulur ... ve aşağı doğru devam eder.

Bilim adamları hala mikroplastiklerin sindiriminin sağlığa olan etkisi hakkında fazla bilgi sahibi olmasalar da, bunun iyi bir şey olmadığı patent sorgulama endişesi vardır. Hayal edemem, konuyla ilgili bir kez daha araştırma yapıldığında, bunların zararsız olduğu sonucuna varacaklar. Bu arada, doğal kumaşlar ve sentetik olmayan yumuşak mobilyalar oldukça iyi görünüyor.

Buzdolabındaki yiyeceklerin artıkları ve artıkları bırakmayın!


Yeni bir şey yaratmak için buzdolabından toplanan parçaları ve parçaları kullanmanın gerçek bir sevinci vardır. İster gecenin yemeğinden ya da gerekse de ya da bir kavanozdaki son zeytinlere ihtiyaç duymadığınız soğandan biraz patates püresi bulursanız, onlar için lezzetli bir ev yapmak, gıda atıklarını ortadan kaldırmaya yardımcı olmak için harika bir araç olabilir. Mutfağınızda. Başka bir şey yoksa, yeni potansiyel ışığında düşünüldüğünde, aksi takdirde önemsiz bir şekilde her tür yeni değer verir. Bir daha asla, A) son birkaç ısırık besini ya da B) bunları buzdolabına koymanızı ya da C) dinlemeyi bir daha asla merak etmeyeceksiniz.

Genellikle bu arpacık yiyecekleri sebzeli burgerler, çorbalar ve vejeteryan güveçlerin yapımında kullanırım; bazen makarnanın içine ya da tostlara ya da salata kaselerine ulaşırlar. Bir yıl Şükran Günü'nün artık sebzelerini aldım ve onları rustik bir kişide attım ... ama pasta şefi Natasha Pickowicz'i okuyana kadar bunu tamamen unuttum. Pickowicz, gece geç saatlerden kalan malzemelerle iştah açıcı lezzetleri, çalıştığı NYC restoranında geç saatte çalışan personel yemeği için yapıyor. Bunun bir parçasını alarak ve hepsini bir pâte brisée yuvasına yerleştirerek, ortaya çıkan yaratımlar kendiliğinden ama kasıtlı, The New York Times için yaklaşım hakkında yazan Tajal Rao. Pickowicz, “Her zaman nasıl pişireceklerini eleştirel olarak düşünüyorum.” Diyor Rao. “Katman oluşturmayı düşünüyorum, böylece ısırdığın zaman, ihale hamurundan beden ve yapıya geçiyorsun.”

Yöntem, Rao'ya göre böyle bir şey yapar:


Soğuk pate brisée ile başlayın, oradan gidin: Ricotta veya mascarpone gibi ince bir peynir tabakası sürün ve limon kabuğu, tuz ve karabiber ile karıştırın. Şimdi hafifçe zeytinyağı, tuz ve karabiber ile terbiye edilmiş karnabahar, patates, pırasa patent sorgulama veya kabak gibi daha yoğun bir pişmiş sebze tabakasına geçin. Sebzelerdeki boşlukları peynir parçalarıyla doldurun. Tart fırından çıktığında, otlar, hafifçe giyilen salata yaprakları ve hatta birkaç tane kızarmış yumurta bir arada düşünün.

Fransız usulü bir basit kabuk olan Fransız lokantası, Fransızların ismi Fransızca olduğu için daha da karmaşık hale gelen basit bir kabuk haline getirmek ve bu yöntemin detayları için The New York Times'da tarifleri burada görebilirsiniz.

Yorumlar